MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Zrínyi Ilona matematikaverseny 2022.

2022.04.08.


Ebben a tanévben is megrendezésre került a népszerű Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulója, melyen iskolánkat 34 matematikát szerető, magvetős tanítványunk képviselte. A járványügyi helyzet miatt minden tanuló a saját iskolájában írta meg a versenydolgozatot, de nagy örömünkre a díjkiosztóra már hagyományos módon kerülhetett sor. Díjazásban azok a diákok részesülnek, akik a megyei fordulón, a körülbelül 150 induló tanuló közül, a legjobb 15 diák közé bejutnak.
A sok gyakorlás, a szorgalom, a befektetett munka meghozta gyümölcsét: a díjátadó ünnepségre iskolánk 4 tanulója kapott meghívást.

Az elért eredményük a következő:
  5. helyezés:  Poczik Lili (4.b)
  7. helyezés:  Pocsay Levente Gábor (5.a)
  9. helyezés:  Varga Attila (5.b)
11. helyezés:  Selmeczi Júlia (3.b)

Szeretnénk kiemelni azokat a tanítványainkat is, akik teljesítménye megközelítette azt a lehetőséget, hogy a legjobb 15 tanuló közé bejussanak: Baráth Timóteus a 8.a osztályból 16., Hack József Levente az 6.b osztályból 24., Geszner Sára a 7.a osztályból 29. helyezést ért el.
A versenyen minden évfolyamon, minden iskola legjobban szereplő három diákjának pontszámát összesítik, az így elért pontszám alapján rangsorolják az így kialakult 3 fős csapatokat. Iskolánkban az 5. évfolyamosok csapata a nagyon szép 6. helyezést érte el. A csapat tagjai: Pocsay Levente Gábor (5.a), Tyukodi Abigél Kincső (5.a) és Varga Attila (5.b).

Minden tanítványunknak szeretettel gratulálunk az elért eredményéhez,
további sok sikert és eredményes versenyzést kívánunk, tudva azt, hogy egyedül Istené a dicsőség!