MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

XXII.Országos Bibliai Történetmondó Verseny

2023.05.11.

A Magvető Református Általános Iskola és Óvoda 2023. április 28-án rendezte meg a „Ne szóljon Igéd hiába” XXII. Országos Bibliai Történetmondó Versenyét az általános iskolák 1-8. évfolyamos tanulói számára. A rendezvény a református templomban kezdődött, ahol Nagytiszteletű Demeter Ottó esperes úr hirdette Isten Igéjét.

„Mert én, az ÚR vagyok a te gyógyítód.” (2Mózes 15,26)

Az emberi életünk legnagyobb terhe, és egyben nyomorúsága a betegség és a velejáró mérhetetlen sok fájdalom és szenvedés. Az elmúlt évek nehézségei (pandémia, háború közelsége, infláció, gazdasági válság, létbizonytalanság, félelem a jövőtől) észrevétlenül is negatívan hatott testi, lelki, mentális egészségünkre. Isten azonban úgy mutatkozik be az Ő népének, mint gyógyító Úr. Sőt azt ígéri: „Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket.” (Zsoltárok 147,3)

Ezért 2023-ban a XXII. Országos Bibliai Történetmondó Verseny központi témája a gyógyítás volt. Célunk az volt, hogy a felkészülő diákok újra és újra csodálkozzanak rá Isten hatalmára, Krisztus szeretetére és a Szentlélek megújító erejére.

A verseny idén is kétfordulós volt. A helyi válogatókat az iskolák és a tagintézmények rendezték meg.
Az országos döntőre iskolánként és évfolyamonként 1-1 diák érkezett.
Az Országos Bibliai Történetmondó Verseny illusztrációs- és rajzpályázatának címe a „Gyógyítás a Bibliában” volt. A változatos technikával elkészített alkotások országos eredményhirdetésére is érkeztek tanulók, akiknek munkáit kiállítottuk.

19 iskola közel 100 versenyzője mérettetett meg a verseny napján. A rajzos versenyzőkkel, felkészítőkkel, kísérőkkel és a versenyszervezőkkel mintegy 230-an voltunk jelen ezen az országos rendezvényen.


Bízunk abban, hogy minden résztvevő maradandó szép emlékkel tért haza szeretett városunkból, Gyuláról!