MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Magvető kisfilm

2024.04.11.

 

Iskola-előkészítő foglalkozás

2024.03.29.

A 2024. március 20-án megrendezett iskola-előkészítő foglalkozáson készült fényképek tekinthetők meg ebben a posztban. Az alkalomhoz kapcsolódó cikk az ezt megelőző bejegyzésben található.

 

Harmadik iskola-előkészítő a Magvetőben

2024.03.29.

 Véget értek a Magvetős iskola-előkészítő alkalmak. Sokan voltunk, kik figyelemmel éltük át a mese történetét. Érdekes feladatok megoldása, szituációs játék, bábozás, tánc követték egymást, majd az ügyes kezecskék aranyos nyuszit készítettek, melyet ajándékba vihettek haza a gyerekek. Az alkalom csemegézéssel, beszélgetéssel zárult. Az érdeklődő szülőket gyermekeikkel együtt nyílt napjainkon a tanítási órákra is szeretettel várjuk.
Ebben a bejegyzésben a 2024. március 20-án megtartott iskola-előkészítő foglalkozáson készített fényképek első csoportja tekinthető meg. Az ezt követő posztban további képek találhatók.

 

"Kérjetek és adatik nektek..."

2024.03.27.

hangzott a felhívás ebben a böjti időszakban.

 

Vidáman, boldogan, önként szaladtak a gyermekek a templomkertbe, hogy részt vegyenek egy közös imádságon.
A meghirdetett alkalmak előtt több napon keresztül lehetőség volt imakéréseket megfogalmazni, elhelyezni az "imafalra". Ezeket a kéréseket közösen vittük Isten elé, majd hálával zengedeztünk az Ő jóságáról.
Az alkalom a Mi Atyánk közös elmondásával zárult.
Jó volt látni, hogy az első alkalmon 95-en, a második alkalmon pedig 165-en töltötték meg a templomunk udvarát.

 

Országos 3. helyezettek lettek a Magvetősök

2024.03.27.

Március 22-23-án Kecskeméten rendezték meg a XXV. "Velünk az Isten" ORSZÁGOS Bibliaismereti Versenyt.
Intézményünkből egy csapat készült lelkesen erre a versenyre, melynek tagjai:

Baráth Johanna (8.a), Váradi Dorka (8.a), Bodó Sára (7.a), Herdeló Bíborka (7.a), Szabó Mia Dóra (7.a)

Ez a verseny rendkívül összetett: szóbeli, írásbeli bibliaismereti megmérettetések matematikai, magyar feladatokkal "fűszerezve".
A verseny részét képezte, hogy a tanulók színpadi előadásban jelenítettek meg egy-egy bibliai történetet. Diákjaink az Elveszett című darabot adták elő Júdás történetén keresztül.
A zsűri rendkívül pozitív értékelése után tanulóink a színpadi előadásért, a szuggesztív színészi játékért, a drámai üzenet továbbadásáért elismerő dicséretben részesültek.

Herdeló Bíborka a "Júdást megrendítő kiábrázolásáért" egyéni dicséretben részesült.
Rendezői különdíjban részesültek az "Igényes, színpadra állításért" felkészítőik, Baráth Andrea lelkész és Schriffertné Szigeti Judit tanító, hitoktató.

Istennek adunk a hálát a gyönyörű helyezésekért. Jó volt sokféle módon foglalkozni Isten Igéjével és tanulmányozni azt.
 

Kosárlabda elődöntő

2024.03.25.

IV. korcsoportos lányaink kosárlabda Diákolimpia vármegyei elődöntőn vettek rész. 3 mérkőzést játszottak, ahol sikerült egy bravúros győzelmet aratni 2 vereség mellett, így a 3. helyet szerezték meg.
Csapat tagjai voltak: Bodó Sára, Deák Sára, Gurzó Noémi, Herdeló Bíborka, Horváth Dorina, Horváth Laura, Medovarszki Anna, Rozek Nóra, Soós Beatrix, Tóth Zóra, Váradi Dorka.
Felkészítők: Dávid Szilvia, Forgách Ágnes, Czirok Sámdor

Gratulálunk a lányoknak!

Mezei Futóverseny

2024.03.25.

2024. március 21-én csütörtökön rendezték meg a mezei futóverseny Diákolimpia vármegyei döntőjét. Két egyéni versenyző és egy csapat képviselte iskolánkat. Csapatunk II. korcsoportban indult, tagjai: Árgyelán Dóra, Deák Hanna, Gara Mici, Molnár Mira, Szabó Emese.
Egyéniben a III. korcsoportban a fiúknál Berényi Balázs versenyzett, míg a lányoknál Metcalfe Rebecca, aki a nagyon előkelő 6. helyet szerezte meg!
Felkészítők: Dávid Szilvia, Forgách Ágnes, Czirok Sándor

Gratulálunk a versenyzőknek!