MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Emlékeztünk…

2023.10.18.

174 évvel ezelőtt, 1849. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat – haláluk a magyar forradalom és a szabadságharc vérbe fojtásának szimbóluma.
Intézményünk nevében a 8. évfolyamos tanulók, valamint a kísérő pedagógusaik a gyulai 1848/49-es Honvédtiszti Emlékhelyen rótták le tiszteletüket a hősök előtt 2023. október 6-án a városi megemlékezésen való részvételükkel, valamint a koszorúzással.
2023. október 9-én mi is felidéztük az eseményeket az aradi vértanúk emléknapja alkalmából - református templomunkban a reggeli áhítatot követően. Az ünnepi műsort a 7. osztályos diákok adták elő Dávid Szilvia és Turánné Bódi Beáta tanárnő felkészítésében. A színpadon berendezett emlékhelyen, a mécsesek fényénél mondhatták el - ezen a napon kivégzett mártírjainkról szóló – rövid, megható, kellő komolysággal előadott összeállításukat. A visszaemlékezésen minden évfolyam részt vett.
Az ünnepi visszatekintés után, az egész iskolai közösség átvonult a parókia falára elhelyezett emléktáblához, ahol nemzeti színű szalaggal átkötött koszorút helyeztek el a 7. évfolyamosaink egy közös ének kíséretében.