MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Egészséghét

2022.11.28.

November 8-11-ig rendeztük meg iskolánkban az Egészséghetet. A négy napot átölelő programsorozat egészségünk megóvására irányította figyelmünket.
A hét elején az iskola apraja – nagyja lelkesen díszítette az iskolát: készültek az ajtódekorációk, függődíszek, plakátok. A szülők is nagyon aktívak voltak: Sok osztályba érkezett gyümölcs- és zöldségfelajánlás, melyet napközben fogyaszthattak el a gyerekek.
Intézményi lelkészünk Baráth Andrea tiszteletes asszony a reggeli áhítatokon szólt hozzánk lelki táplálékként.
Iskolánkban már hagyomány, hogy ezen a héten ellátogatnak hozzánk a védőnők, akik évfolyamonkénti előadásaikkal gazdagították tanulóink ismereteit az 5. évfolyamon az „Egészséges táplálkozás”, a 6. évfolyamon a „Dohányzás káros hatásai” témákban.
Az idei évben először jártak nálunk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány munkatársai, akik 1-8. évfolyamon tartottak interaktív előadásokat korcsoportonként: Matusek Zsuzsanna mentálhigiénia, illetve az internet veszélyei; míg Radványi Andrea dentálhigiénia témában. A fogápolási program végén az alapítvány munkatársa iskolánk minden tanulójának fogkefét, fogkrémet és fogmosópoharat adott ajándékba.
A hetet vetélkedőkkel zártuk. A kisebbek totó, a nagyobbak csapatvetélkedő kertében mérhették össze tudásukat az egészséges életmódról szerzett ismereteik terén; illetve lezárult az osztályok közötti tisztasági verseny is, melynek végeredményét a tantermek napközbeni rendjére kapott pontszámok adták. Ebben Diákönkormányzatunk KOSZ-KOMMANDÓJA volt segítségünkre, akik az Egészséghét minden napján körbejárták az osztályokat, s értékelték látottakat.
Tartalmas, vidám hét áll mögöttünk. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden segítséget, felajánlást, mely hozzájárult a hét sikeres lebonyolításához. Bár az Egészséghét véget ért, reméljük, hogy a hallottak, látottak nyomot hagytak diákjainkban, és az év többi napján is tesznek testi, lelki egészségükért.

Pesti-Gurmai Klára  és  Szabó Sándorné