MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Bolyai Matematika Csapatverseny

2021.11.16.

2021. október 15-én ismét megrendezésre került a Bolyai Matematika Csapatverseny, amelyen iskolánk 10 csapata, összesen 39 tanulónk indult el. A jó hangulatú versenyen diákjaink megmutathatták, hogy mennyire tudják a matematikai ismereteiket alkalmazni, együtt dolgozni a közös célért, a nehéz feladatokat megoldani. A járványhelyzet miatt tanulóink az iskolánkban írták meg a versenydolgozatot, melyet továbbítottunk a szervezőkhöz. Nagy örömünkre három csapat is bejutott az első 6 helyezett közé, akiket a versenyszervezők jutalmaztak.


A legjobb eredményt az 5.a osztályosok „The 4 champions” csapata érte el, ők 3. helyezettek lettek, a csapat tagjai: Móricz Dániel, Pocsay Levente Gábor, Sallai Bence és Szommer Richárd.
A nagyon szép 5. helyezést érte el a 6.b osztályosok „A piros trabant” elnevezésű csapata, amelynek tagjai: Fehér Anna, Hack József Levente, Oroján Csilla és Majláth Szófia.
A 8. évfolyamosok „Csapat” elnevezésű csapata 6. helyezést ért el, tagjai: Baráth Timóteus és Varga Lilla a 8.a osztályból és Sztán Ivett a 8.b osztályból.
Nagy örömünkre két csapat is az első 10 helyezett közé került:
7. helyezettek lettek a 4.b osztályosok „Milán és mókusok” csapata, tagjai: Bakucz Panni, Dalacsi Milán, Majláth Olívia és Poczik Lili.
9. helyezést értek el a 7. évfolyamosok „SzámOkosok” nevű csapata, melynek tagjai Geszner Sára, Pataky Lídia Edit, Pintér Petra és Szőke Kata Panni.

Bár nem minden diákunknak sikerült az első tíz helyezett közé kerülnie, de a felkészülés során sok ismerettel gyarapodtak, igyekeztek a legjobb tudásuk szerint felkészülni erre a megmérettetésre, és ügyesen helyt álltak.

Minden versenyző tanulónak gratulálunk, további eredményes versenyzést kívánunk tudva azt, hogy egyedül Istené a dicsőség!