MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Bolyai Matematika Csapatverseny

2020.11.13.

2020. november 13-án iskolánk 8 csapata, 29 tanulónk vállalta, hogy a nehezebb körülmények ellenére is, részt vegyen a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóján. A megmérettetésen nemcsak a felkészülés során szerzett tudásukat mutathatták meg, hanem azt is, hogy a csapattagok mennyire tudnak összedolgozni és megoldani a meglehetősen nehéz feladatokat. A gyerekek a versenyfeladatokat iskolánkban, online formában oldották meg és küldték be.

Diákjai ismét nagyon szépen szerepeltek:
Három csapat jutott be az első 6 helyezett közé, akiket a versenyszervezők jutalmaztak. A legjobb eredményt egy mindössze két főből álló csapat, a 4.a osztályosok „Bölcs barátok” csapata érte el, ők 2. helyezettek lettek, a csapat tagjai: Pocsay Levente Gábor és Móricz Dániel. A nagyon szép 3. helyezést érte el a 4.a osztályosok másik csapata a „BíAnSá” elnevezésű csapat, amelynek tagjai: Bodó Sára Boróka, Herdeló Bíborka, Medovarszki Anna. A 7.a osztályosok „Egyenesen ara(á)nyosak” elnevezésű csapata 5. helyezést ért el, tagjai: Baráth Timóteus, Bondár Nikolett, Jova Málna és Varga Lilla.
Nagy örömünkre több csapat is az első 10 helyezett közé került:
8. helyezettek lettek a 6. évfolyamosok „Számokosak” csapata, tagjai: Geszner Sára, Pataky Lídia Edit, Pintér Petra, Szőke Kata.
10. helyezést érte el a 3/b osztályosok csapata, a „Milán és a mókusok”, a csapat tagjai: Bakucz Panni, Dalacsi Milán, Majláth Olívia, Poczik Lili.
Bár nem minden diákunknak sikerült az első tíz helyezett közé kerülnie, de a felkészülés során sok ismerettel gyarapodtak, igyekeztek a legjobb tudásuk szerint felkészülni erre a megmérettetésre, és ügyesen helyt álltak.

Minden versenyző tanulónak gratulálunk, további eredményes versenyzést kívánunk tudva azt, hogy egyedül Istené a dicsőség!