MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Adventi vásár

2023.12.19.

 „Kegyelem, irgalom és békesség legyen velünk...” (2János 1,3)


Ezzel az igével köszöntötte Baráth Andrea intézményi lelkész az adventi kézműves délutánra érkezőket, majd Hajduné Szeredi Franciska, a Szülők Iskolai Közösségének vezetője fejezte
ki örömét a nagylétszámú megjelenésért, és röviden elmondta a délután menetét. A szülők, nagyszülők, keresztszülők, gyerekek és pedagógusok már napok óta készültek erre az alkalomra, hiszen terveket készítettek, mézeskalácsot sütöttek, alapanyagokat vásároltak, mintadarabokat készítettek a közös munkához. A zsúfoltságig megtelt termet a lázas munka zaja, a jókedvű beszélgetések, nevetések hangja töltötte be. Szorgos kezek karácsonyi díszeket, ajándéktárgyakat készítettek, lankadatlanul csomagoltak, a gyerekek pedig nagy gonddal díszítették a finom mézeskalácsokat.
Az adventi vásár asztalaira kirakott vásárfia
pillanatok alatt gazdára talált. Gyorsan repült az idő a szeretetben és békességben együtt dolgozó népes kis csapat számára. Mára már hagyománnyá vált, hogy az adventi kézműves délutánt közös gyertya és csillagszóró meggyújtásával, és közös énekléssel zárjuk. Így volt ez most is a sok kisgyermek örömére.
Örömünket emelte, hogy a délután bevétele minden eddigi alkalmat felülmúlt. A bevétel teljes összegét idén a Diákönkormányzat kapja.
Köszönjük minden közreműködőnek, hogy ajándékaikkal, személyes jelenlétükkel, munkájukkal ismét emlékezetessé varázsolták ezt a szép délutánt.