MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

„Ne szóljon Igéd hiába” XXIII. Országos Bibliai Történetmondó Verseny fotók

2024.05.17.

 „Mert Isten igéje élő és ható...”


Zsid 4,12
A Magvető Református Általános Iskola és Óvoda 2024. április 26-án rendezte meg a „Ne szóljon Igéd hiába” XXIII. Országos Bibliai Történetmondó Versenyét az általános iskolák 1-8. évfolyamos tanulói számára. A rendezvény a református templomban kezdődött, ahol Nagytiszteletű Baráth János lelkipásztor hirdette Isten Igéjét.

Református Egyházunkban 2024 az élő Ige éve. Ezért a XXIII. Országos Bibliai Történetmondó Verseny központi témája is az élő ige volt. Ami azt jelenti, hogy nem veszítette el aktualitását vagy érvényességét az idők folyamán. Bár a Bibliát évszázadok óta írták és fordították, az isteni üzenet mindig aktuális marad, az emberek számára Isten igéje ható. Cselekvésre késztet és változást hoz azok életében, akik befogadják azt. Képes megváltoztatni az emberek gondolkodását, viselkedését és életét.
A verseny idén is kétfordulós volt. A helyi válogatót az iskolák rendezték meg.
Az országos döntőre iskolánként és évfolyamonként 1-1 diák érkezett. A verseny napján 20 iskola 97 versenyzője mérettette meg magát az országos döntőn. A diákoknak két előre megadott történetet kellett megtanulniuk a Bibliából, az egyiket az Ószövetségből, a másikat az Újszövetségből, melyet korcsoportonként 3 tagú zsűri értékelt.
Az Országos Bibliai Történetmondó Verseny kiegészült illusztrációs- és rajzpályázattal, melynek témája: az „Élő Ige”. 16 iskola 67 pályaművel nevezett a versenyre, a beküldött alkotások változatos technikával készültek. A díjazott alkotók meghívást kaptak az eredményhirdetésre, munkáik kiállításra kerültek.
A rajzverseny díjazottjaival, a versenyzőkkel, felkészítőkkel, kísérőkkel és a versenyszervezőkkel mintegy 250-an voltak jelen ezen az országos rendezvényen. A versenyt a záró áhítat, majd eredményhirdetés követte.

Bízunk abban, hogy minden résztvevő maradandó szép emlékkel tér haz1a és jövőre újra találkozunk!


A képekre kattintva láthatóak a további fotók: