MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Kovács Lajos színművész

2019.09.19.

 Kovács Lajos színművész

élménybeszámoló előadásra jött el a Magvetőbe


A negyedik osztályosok az előadás előtti napokban sokat beszélgettek Fekete István íróról, az író természetszeretetéről, életéről, műveiről, s Tüskevár című regényét is feldolgozták. Az elkészült olvasónaplókból, Fekete István könyveiből, őszi termésekből, a gyerekek rajzos alkotásaiból kis kiállítás is készült, illetve az őszi természet színeibe öltözködtek e napra. A program előtti délután a regényt feldolgozó új filmváltozat megtekintésére is sor került, melyben a művész úr Matula bácsit alakította. Így másnap a filmvászonról ismert színész „mesélését” nagy érdeklődéssel hallgatták a diákok.

A színművész úr a filmforgatás 26 napján átélt élményeinek felelevenítése után a gyermekkori emlékeiről is tárt a hallgatóság elé részleteket.
Mindezeket követően az életre szóló jótanácsok következtek: sokat olvasni, nagyszülők, idősek meséjét hallgatni – abból töltekezni -, megismerni, megszeretni a természetet, nyitott szemmel járni a világban, s mindig nyitottnak lenni a másik emberrel kapcsolatban. A figyelmes közönség körében mély nyomott hagyott e szép alkalom, s reményeink szerint évek múlva is szép emlékeik között őrzik majd.