MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Jótékonysági Diótörő Délután

2018.11.07.

Jótékonysági Diótörő Délután

 „… ne szóval szeressünk,… hanem cselekedettel és valóságosan.”
1János 3,18


2018. október 27-én 16 órától került sor a Gyulai Eszter-Lánc Alapítvány és óvodánk közös rendezvényére, a Jótékonysági Diótörő Délutánra.
Ezen a napon a felnőttek, a gyermekekkel együtt tölthettek el egy hangulatos, vidám estébe nyúló összejövetelt.
A helyszínt és a vacsorát a Tölgyfa étterem biztosította a vendégeknek. A megjelenteket Kiss Tiborné igazgatóhelyettes köszöntötte, majd Baráth János lelkipásztor a Bibliából idézett néhány gondolatot. Külön öröm volt számunkra, hogy Dr. Görgényi Ernő városunk polgármestere és felesége, valamint Mikus Éva Gyula város Kiváló Polgára jelenlétével megtisztelte rendezvényünket és támogatta céljainkat. Czirok Eleonóra, az alapítvány elnöke szólt erről a gyermekcentrikus délutánról és az alapítvány munkájáról. Az óvodások dióval kapcsolatos dalokat, verseket adtak elő. Baracsi István interaktív gyermekműsorába a gyermekek is bekapcsolódtak. A zenés műsor mellett az ovisok örömét fokozta a felállított légvár, az arcfestés, a torta, a tombolahúzás és a zsákbamacska is. Az előzetesen meghirdetett házi diós sütemények versenyére finomságokkal neveztek be az anyukák és a nagymamák, melyet a gyermekekből álló zsűri díjazott.
A jótékonysági délután bevétele 339.900 Ft lett. A bevétel egy részéből Riskó Hanna óvodásunk külföldi gyógykezelését támogatjuk, a fennmaradt összeget pedig hinta és játékok vásárlására fordítjuk. Köszönet mindazoknak, akik részvételükkel, tombolatárgy felajánlásával, támogatójegy megvásárlásával, illetve a szervezéshez nyújtott segítségével hozzájárult a rendezvény megvalósításához.

Kiss Tiborné
igazgatóhelyettes