MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Heti igénk:

"Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben." (1Kor 4,20)

Híreink

-

2018.11.07.

 

-

2018.11.07.

 
‘56-os történelmi tanulmányút Kiskunmajsára

Az Október 23. Alapítvány Gyula Város Önkormányzatának támogatásával, és Bagyinszki Zoltán kuratóriumi elnök vezetésével szervezte meg a diákok idei autóbuszos kirándulását 2018. november 6-án. Kapcsolódva az idei Nemzet Gyásznapunkhoz, a program keretében kis műsorral is készültek a diákok, és koszorút helyeztek el a kiskunmajsai ‘56-os múzeumnál, emlékműnél és a kápolnánál.
Az utazás résztvevői külön is tiszteltek Pongrátz Gergely szabadságharcos emlékének, valamint az autóbuszban ismeretszerző előadást hallgathattak a gyulai eseményekről M.Szabó András, Gyula 56-os polgármesterünktől. A kalocsai érsekséget is érintő kiránduláson helyismeretből is rengeteg hasznos információt szerezhettek Kocsis János idegenvezetőtől. Iskolánk két diákja: Pataky Lídia Edit és Kallós tanulók, valamint Vizlendvay-Veres Krisztina tanárnő képviselte.

 

Jótékonysági Diótörő Délután

2018.11.07.

Jótékonysági Diótörő Délután

 „… ne szóval szeressünk,… hanem cselekedettel és valóságosan.”
1János 3,18


2018. október 27-én 16 órától került sor a Gyulai Eszter-Lánc Alapítvány és óvodánk közös rendezvényére, a Jótékonysági Diótörő Délutánra.
Ezen a napon a felnőttek, a gyermekekkel együtt tölthettek el egy hangulatos, vidám estébe nyúló összejövetelt.
A helyszínt és a vacsorát a Tölgyfa étterem biztosította a vendégeknek. A megjelenteket Kiss Tiborné igazgatóhelyettes köszöntötte, majd Baráth János lelkipásztor a Bibliából idézett néhány gondolatot. Külön öröm volt számunkra, hogy Dr. Görgényi Ernő városunk polgármestere és felesége, valamint Mikus Éva Gyula város Kiváló Polgára jelenlétével megtisztelte rendezvényünket és támogatta céljainkat. Czirok Eleonóra, az alapítvány elnöke szólt erről a gyermekcentrikus délutánról és az alapítvány munkájáról. Az óvodások dióval kapcsolatos dalokat, verseket adtak elő. Baracsi István interaktív gyermekműsorába a gyermekek is bekapcsolódtak. A zenés műsor mellett az ovisok örömét fokozta a felállított légvár, az arcfestés, a torta, a tombolahúzás és a zsákbamacska is. Az előzetesen meghirdetett házi diós sütemények versenyére finomságokkal neveztek be az anyukák és a nagymamák, melyet a gyermekekből álló zsűri díjazott.
A jótékonysági délután bevétele 339.900 Ft lett. A bevétel egy részéből Riskó Hanna óvodásunk külföldi gyógykezelését támogatjuk, a fennmaradt összeget pedig hinta és játékok vásárlására fordítjuk. Köszönet mindazoknak, akik részvételükkel, tombolatárgy felajánlásával, támogatójegy megvásárlásával, illetve a szervezéshez nyújtott segítségével hozzájárult a rendezvény megvalósításához.

Kiss Tiborné
igazgatóhelyettes

 

 

-

2018.11.07.

Papírgyűjtés 

 

A papírgyűjtés, 2018.október 19-én került megrendezésre iskolánkban. Mint minden évben az osztályok versenyben álltak egymással, hogy ki gyűjti a legtöbb papír hulladékot. A győztes osztályokat iskolánk diákönkormányzata tortával jutalmazta. A gyűjtésből származó bevétellel iskolánk diákönkormányzatát, iskolai versenyeinket támogatjuk. Ezúton is köszönjük a sok segítő kéz munkáját, diákoknak, szülőknek egyaránt!

Eredmények:
Alsó tagozatban:
I. helyezett: 1.a IV. helyezett: 4.b VII. helyezett: 1.b
II. helyezett: 2.b V. helyezett: 4.a VIII. helyezett: 2.a
III. helyezett: 3.b VI. helyezett: 3.a
Felső tagozatban:
I. helyezett: 8.a IV. helyezett: 5.b VII. helyezett: 6.a
II. helyezett: 7.b V. helyezett: 7.a VIII. helyezett: 8.b
III. helyezett: 6.b VI. helyezett: 5.a

 

 

Idén is nagy érdeklődésnek örvendett az állatok világnapja iskolánkban. Minden osztály lelkesen készítette el, a számukra kiadott játékos feladatsorokat. Nagy örömmel hallgatták tanulóink az óraközi szünetekben felcsendülő állatos zenéket is. Ez alkalomból gyűjtést is szerveztünk a Gyulai Állatvédő Egyesület részére. Ezúton is köszönjük a menhelyen élő kutyusok számára összegyűjtött sok-sok élelmet.

 

-

2018.10.10.

 Oktoberfest

Immár hatodik alkalommal rendeztük meg 2018. október 9-én a Magvető Református Általános Iskolában az Oktoberfest elnevezésű versenyt. Cél: a közösségépítés, a német hagyományok őrzése, megismertetése. A felső tagozatosok 3 fős csapatban versenyeztek, összesen 8 csapattal. Előzetes feladatként plakátot készítettek Gyula város nevezetességeiről, melyet a vetélkedőn bemutattak, majd az Oktoberfestről néztünk meg egy kisfilmet, melyhez kérdések is tartoztak. A délutánt egy keresztyén dallal és activity-vel zártuk.
Köszönjük szépen ezúttal is Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának, azon belül is Mittag Mónikának, a verseny anyagi támogatásáért.
Eredmények:
I. helyezett: Aprikosen-Gruppe: Jova Málna 5.a, Cséffán Csenge 5. a, Varga Lilla 5.a
II. helyezett: Deutsche Amasons: Bondár Nikolett 5.a, Cseresznyés Petra 5.a, Aradszki Anna 5.b
III. helyezett: Deutschland 3.0: Sárosi Veronika 6.a, Szappanos Emma 6.a, Valki Martin 6.a


Bondárné Kricsmarik Ildikó és Orojánné Kis Csilla
szervezők