MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Hírarchívum

Vigadó

2019.06.13.

 Baktai Ferencné sportreferens felkérésére magvetős diákjaink adtak köszöntő műsort a városi sportos díjátadó ünnepségen a Vigadóban 2019.június 13-án.

A 3.b osztályos tanulók vidám zenés táncot adtak elő, mellyel a futball sportágat népszerűsítették.

Felsőseink: Kallós Eszter(6.a), Timár Rebeka(8.b) énekükkel, Balázs Márk(6.a) zongorajátékával szórakoztatta a megjelenteket.

(fotók)

Mátyás korabeli lakópark és trónterem

2019.06.10.

 A Református Tananyagfejlesztő Csoport által kiírt pályázat keretén belül valósítottuk meg projektünket iskolánk 2. emeletén.

A projekt címe: Mátyás korabeli lakópark és trónterem

(fotók)

 


A projekt témáját a Mátyás emlékévhez kötődően választottuk, hogy az egyik legnagyobb jelentőségű királyunkról, még több ismeretet átadhassunk diákjainak.
A projektet a komplex tanulásszervezés eszközeivel teljesítettük, melynek legfőbb jellemzője, hogy a diákok kreativitására alapozva, a pedagógusok irányító szerepet betöltve segítsék a tanulókat elképzeléseik megvalósításában.
A „lakóparkot” a szülőkkel (varrónők, asztalos), diákokkal együtt, közös összefogással hoztuk létre. Több hónapon keresztül, együtt munkálkodva varázsoltuk át közösségi térré és trónteremmé a hétköznapi tantermet és folyosót.
Tanulóink magukénak érezve, örömmel vették birtokba az új lehetőségeket, amit a korhű tér nyújt számukra.
A lakópark ünnepélyes átadására május 31-én került sor, melyen a trombita fanfárt és a hírmondót követően az 5. évfolyamos diákok Mátyás és a varga című mesét dolgozták fel, korhű jelmezeket öltve magukra.
Az rendezvényen elismerő oklevelet adtunk át a megvalósításban segítséget nyújtó szülőknek és kollégáknak! Ezúton is köszönjük áldozatos munkájukat!

Pesti-Gurmai Klára

(a projekt megvalósításáért felelős tanár)

 

6 órás vetélkedő

2019.06.06.

2019. június 6-án került megrendezésre - a Gyulai Ifjúsági Központ szervezésében - az általános iskolák 6 órás vetélkedője. Iskolánkat 12 fő képviselte ezen a megmérettetésen, ahol két csapatra osztva őket másik két iskola (a Román és az Implom általános iskola) tanulóival alkottak egy-egy vegyes csapatot. Minden általános iskola tanulóit hasonlóan a Magvetősökhöz összesorsolták más általános iskolák diákjaival, melynek fő célja az volt, hogy az iskolák ne egymás ellen, hanem közösen összefogva vegyenek rész a kreatív és szellemi aktivitás egyaránt igénylő feladatokban.


Mindkét csapatunk tagjai szépen helytálltak:

I. helyezett lett a „Beertok” csapat, melynek tagjai: Baráth Salamon (7.a), Schreyer József (7.a), Szabó Dániel (7.a), Zielbauer Anna (7.a), Szabó Adrienn (8.a), Timár Rebeka (8.b),

II. helyezett lett a "Mezei bundás nyuszik" csapat, melynek tagjai: Dévényi Áron (7.b), Freiberger István (7.b), Izsó Balázs (7.b), Elek Petra (8.a), Kovács Hanna (8.a), Mittag Réka (8.a).

 

Gratulálunk a Résztvevőknek!

Tematikus óra

2019.06.06.

Diáktársuknak köszönhetően tematikus tanórán vehettek rész a gyulai magvetősök

Gyulai Hírlap: Tematikus óra a magvetősökkel

 

Erő az egységben

2019.06.06.

 A biharkeresztesi Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és AMI által meghirdetett "Erő az egységben" c. képző és iparművészeti pályázat díjazottjai:


Deák Sára 2.b               2. helyezés
Kovács Lili 4.a               3. helyezés
Cseresznyés Kira 2.b    külündíj

 

Gratulálunk a Helyezetteknek!