MAGVETŐ

Református Általános Iskola és Óvoda

Decemberi eseményeink

2018.01.14.

Decemberi eseményeink 

 

Adventi kreatív délutánra vártuk 2017 decemberében a gyerekeket, szülőket és a pedagógusokat iskolánkban. A tárgyak eladásából származó bevétel (72.355ft) alapítványunk céljainak megvalósításához járult hozzá.
A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben. (Gal. 6,9-10)


***************************************************************************
„Zendülj lelkem énekszóval. . .”


A karácsonyt megelőző adventi időszakban énekkarunk - az iskolai adventi műsoron kívül -szolgált a Gyulai Törvényszék épületében, a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában és a kötegyáni református gyülekezetben is. A programot az egy- és kétszólamú adventi énekeken túl trombitaszóló, furulyakvartettek és szólóénekek színesítették.
Istennek adunk hálát, hogy lehetővé tette az énekes szolgálatokat.

László Olga


***************************************************************************
A Halacska, a Szívecske és a Csillag csoport előadásai színesítették a Hajnalcsillag Óvoda karácsonyi műsorát a belvárosi református templomban. Az óvoda számára sokat jelent ez az ünnep, hiszen ilyenkor Jézus Krisztusra emlékeznek. A nagycsoportosok betlehemes darabot adtak elő “A karácsonykor megjelenő Isten - ajándékozó szeretetéről” címmel, melyben Jézus Krisztus születésének történetét jelenítették meg.
A Hajnalcsillag Óvoda csöppségei lepték meg műsorral a Kálvin Utcai Idősek Klubjának tagjait. A karácsonyi ünnepségen a gyerekek minden jelenlévőt megajándékoztak.
www.gyulatelevizio.hu


***************************************************************************


2017. december 22-én a templomi karácsonyi szolgálatot a 3/a és 3/b osztály, valamint az énekkar adta. Zongorán kísért: Kissné Tokai Erzsébet tanárnő. A fúvósokat betanította, kísérte: Puskás Sándor tanár úr.

Szabó Sándorné